שימוש ב-AI לחיזוק שיתוף פעולה עם ספקי הארגון

מאת: גלי כץ*

תעשיות רבות מתמודדות עם שרשרת ערך מורכבת הכוללת גורמים רבים ומגוונים. כדי להבטיח שיתוף פעולה חלק עם ספקיהן, מחלקות הרכש ושרשרת האספקה בארגונים השונים, נדרשות להטמיע כלים שיסייעו להם ולספקים שלהם לבנות ערוצי תקשורת יעילים ומהירים.

כיום, פיתוח יחסים חזקים ושקופים יותר עם ספקים נתפס כאמצעי משמעותי למיזעור סיכונים תך הבנה כי בשוק הגלובלי המקושר של היום, מנהלי שרשרת האספקה והרכש מבינים יותר ויותר כי שיתוף פעולה עם ספקים אינו רק הכרח עסקי – אלא יתרון אסטרטגי. האתגרים של השנים האחרונות, החל ממגפת הקורונה, אי-יציבות גיאופוליטית מתמשכת, מחסור בחומרי גלם ואסונות סביבתיים ועד למלחמת הסחר המתפתחת ממש בימים אלה, חשפו את הפגיעות של שרשראות האספקה הגלובליות. על כן, ארגונים רבים משנים את המיקוד שלהם ממערכות יחסים טקטיות לבניית מערכות יחסים חזקות, גלויות ואסטרטגיות עם הספקים שלהם.

לכלים טכנולוגיים מתקדמים יש מקום מרכזי במאמצים לשינוי הדרך שבה מחלקות שרשרת האספקה והרכש מנהלים את מערכות היחסים עם הספקים שלהם, ועל כן שילוב בין בינה מלאכותית וסוכני AI חכמים המסוגלים לפעול באופן עצמאי, לקבל החלטות ולהתאים את עצמם לשינויים בזמן אמת, יכולים להביא לשיפור משמעותי בניהול מערכות יחסים עם ספקים ולשנות באופן מהותי את היחסים שלנו עם ספקי הארגון.

תארו לכם מצב בו סוכן AI חכם מלווה את הספק שלכם בכל צעד וצעד בעת בחינת ספר ההזמנות הפתוחות שלו, ועוזר לו לנתח את הנתונים המופיעים מולו ולהפיק מהם תובנות מעמיקות העוזרות הן לספק והן למחלקת הרכש להתמקד בבעיות ובסיכונים פוטנציאליים המזוהים בזמן אמת על ידי הסוכן החכם. מעבר לכם, לאחר זיהוי הבעיות ומיקוד הספק באותן שורות הזמנה פתוחות העלולות להיות באיחור ולסכן את קוי ההרכבה של הארגון, הסוכן החכם עוזר לספק להזין את הנתונים המבוקשים על ידי הארגון בצורה מדויקת על מנת שהקניין, היושב במיקום גיאוגרפי שונה מהספק (לרב במרחק של אלפי קילומטרים והבדלי שעות משמעותיים מהספק) יוכל לקבל אותם בזמן אמת ובפורמט הנדרש לו כדי לקבל החלטות מדויקות ונכונות.

מעבר לכך, הסוכן מאפשר לספק לנתח את ביצועיו בזמן אמת באופן אינטראקטיבי ולתשאל את מסד הנתונים הרלוונטי עבורו (כמובן שתך שמירה דרדקנית על הרשאות משתמשים) בטקסט חופשי על מנת להפיק ממנו תשובות מותאמות אישית. כמו כן, באפשרותו לקיים שיחה עם אנשי הקשר הרלוונטיים בארגון על מנת לקבל תשובות לבעיות בוערות.

התאור שלעיל, אינו בגדר דמיון, אלא נמצא כבר כיום בשימוש יום יומי של ארגוני רכש בינלאומיים מובילים המשתמשים בטכנולוגיות של פרואקטיב לניהול הספקים שלהם.

חוסן בשרשרת האספקה: הצורך בהפחתת סיכונים

עסקים לומדים בדרך הקשה כי שרשראות האספקה עשויות להיות חשופות, שבריריות ופגיעות. השיבושים שנגרמו עקב מגפת הקורונה, למשל, הראו כיצד היעדר תכנון מקדים עלול להוביל לעיכובים משמעותיים, חוסרים במלאי ועלויות מוגברות. המכסים המוטלים ממש בימים אלה על יבוא לארה"ב ותגובות הנגד של המדינות הנפגעות, עלולים לחשוף אף יותר את הפגיעות של שרשראות האספקה הגלובליות.

כדי לבנות שרשראות אספקה עמידות יותר, צוותי שרשרת האספקה והרכש חייבים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הספקים שלהם כדי לזהות סיכונים פוטנציאליים, להעריך נקודות פגיעות, למפות את כלל החלקים הנרכשים מכל ספק, חומרי הגלם מהם הם מיוצרים וארצות המקור שלהם ולתכנן יחד אסטרטגיות להפחתת סיכונים. החל ממקורות אספקה חלופיים ועד לניהול מלאי ביטחון.

כיום, יותר מתמיד, נדרשת גישה פרואקטיבית ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות על מנת לבנות שיתוף פעולה מלא והדוק עם כלל הגורמים החיצוניים לארגון. סוכני AI חכמים יכולים לשמש כגשר לחיזוק הקשרים עם ספקים הארגון.

————————————————————————————-

*גלי כץ – סמנכ"ל טכנולוגיות בחברת פרואקטיב 4 אס.סי.אמ. בעל ניסיון של 30 שנה ביישום מערכות ניהול ספקים ושרשרת אספקה בסביבה מקוונת. בשנת 2005 הקים את חברת פרואקטיב המציעה למגוון לקוחות בארץ ובעולם פתרונות לניהול ספקים ואוטומציה עסקית.

גלו כיצד מערכת Proactive4SCM יכולה לעזור לכם לנווט את אתגרי שרשרת האספקה של היום ולהוביל את אסטרטגיית הרכש שלכם להצלחה!

***************

מקור התמונה:

Strengthening Sustainability Through Supplier Engagement: Best Practices