התאומים הווירטואליים של דאסו סיסטמס: מהמפעל ועד שרשרת האספקה כולה

דאסו סיסטמס - לוגו

כיצד חברות כמו וולוו, ASICS ו Airbus- מנצלות את המידע הרב לאורך תהליך הייצור ואת הבינה המלאכותית כדי להישאר תחרותיות ולעמוד בציפיות הצרכנים?

התאומים הווירטואליים הם מודלים תלת-ממדיים עשירים במידע, המשכפלים באופן מדויק את המאפיינים וההתנהגות של אובייקטים מהעולם האמיתי.

אלי בויקיס - (צילום טניה זליחונוק)

אלי בויקיס – מנכ"ל דאסו סיסטמס (צילום טניה זליחונוק)

 

"התאום הווירטואלי מאפשר לבחון תהליכים ומוצרים בסביבה דיגיטלית, לנתח מידע ולחזות בעיות עוד לפני שהן מתרחשות," הסביר אלי בויקיס, מנכ"ל דאסו סיסטמס ישראל, במפגש עם עיתונאים, שבו השתתף גם פדריקו מרגוטי, מנהל מכירות מרכז אירופה של פתרונות Delmia מבית דאסו סיסטמס.

באמצעות התאומים הווירטואליים ניתן לבצע סימולציות מתקדמות ולזהות דפוסים, שאינם נראים בשגרת העבודה. יצרנים מקבלים ניראות מלאה על תהליך הייצור, יכולים לאתר צווארי בקבוק ולהתייעל בצורה חסרת תקדים.
"היכולת לשכפל את מערך הייצור כולו בסביבה וירטואלית מאפשרת להריץ אינסוף בדיקות ולבצע אופטימיזציה ללא סיכון או השבתה של קווי הייצור" ציין בויקיס.

מעבר למפעל: תאום וירטואלי לכל שרשרת האספקה

אבל היתרון של טכנולוגיית התאומים הווירטואליים לא מסתכם רק בשכפול מוצר או מפעל. הטכנולוגיה של דאסו סיסטמס לוקחת אותנו לשלב הבא – התאום הווירטואלי של שרשרת האספקה כולה.

"אם אפשר לשכפל בורג או בקבוק מים ולהבין את התנהגותם, למה לא לשכפל את כל המפעל עם כל המכונות, הציוד והעובדים?" אמר מרגוטי. וכשזה אפשרי, ניתן לשכפל גם את שרשרת האספקה כולה כדי לחזות עיכובים או שיבושים ולהיערך אליהם מראש.

"שרשרת אספקה עמידה היא הכרח בעולם המשתנה תדיר – משברים גיאופוליטיים, אסונות טבע או תקלות לוגיסטיות יכולים לשבש את הפעילות בכל רגע," הסביר מרגוטי.

טכנולוגיית התאום הווירטואלי והבינה המלאכותית חברות מסוגלות לצפות את הביקושים, לנהל את המלאי בצורה מדויקת ולהגיב במהירות להפרעות בשרשרת האספקה. ניתן להיערך מראש, להתמודד עם מחסור בחומרי גלם או עיכובים במשלוחים, לשמור על רציפות תפעולית וגם לייצר באופן חסכוני וירוק יותר.

"היכולת לחזות ולנהל תרחישים כאלה מראש מצמצמת סיכונים ומבטיחה שהעסק ימשיך לפעול בצורה חלקה ויעילה" אמר בויקיס.

———————–

מקור התמונה: https://bizztech.io/digital-twin-vs-virtual-twin/