חדשות

צים - תמונת אווירה

חברת צים נוקטת בצעדים עקב האיומים מתימן ולא מתחייבת שלא יהיו עיכובים

צים - לוגו

חברת צים הודיעה אתמול ללקוחותיה כי לאור האיום למעבר בטוח של הסחר העולמי בים ערב ובים האדום, צים נוקטת אמצעים פרואקטיביים זמניים כדי להבטיח את בטיחות הצוותים, כלי השיט והמטען של לקוחותיה. כתוצאה מאמצעים אלו, צפויים זמני מעבר ארוכים יותר בשירות.

החברה הדגישה כי השירות שלה ימשיך לשרת את כל הנמלים המזרחיים והישראלים שלה. הפעולות לנמלים אלו ומהם יימשכו תוך יישום ההתייחסות הגבוהה ביותר פרוטוקולי בטיחות החיוניים לשמירה על האינטרסים של כל מחזיקי העניין. כזכור בשבועות האחרונים אירעו שלושה מקרים של ניסיונות חטיפה והשתלטות עוינת על אוניות בבעלות ישראלית. בשבוע החולף נחטפה אוניית הגלנוע ״גלקסי לידר״ בבעלות חברה של רמי אונגר, מל״ט איראני תקף אונייה בבעלות של עידן עופר ולפני יומיים נמנעה ברגע האחרון – הודות להתערבות צי ארה״ב – חטיפה של מכלית של חברת ניהול בבעלות איל עופר. 

מכרז משרד הכלכלה

משרד הכלכלה פרסם מכרז להוספת טיסות מטען

בימים אלו נערך משרד הכלכלה והתעשייה למעבר לשגרת חירום, גם בתחום הסחר האווירי ומפרסם היום מכרז שנועד להעניק רשת ביטחון כלכלית לחברות תעופה. במסגרת המכרז, החברות הזוכות, יפעילו טיסות ליעדים נבחרים באירופה, אסיה וארה״ב בהתאם לדרישות המשרד, ובהתאם לצורך, כדי להבטיח העברת מטענים באופן מלא ורציף בהתאם לתנאים המשתנים בעת הזו.

במסגרת המתווה, שהופעל לראשונה ע״י משרד הכלכלה והתעשייה לתקופה מוגבלת במהלך מגפת הקורונה, החברות שיפעילו טיסות מטען ישירות לאותם יעדים, ייבחרו במכרז שיתבסס, בין היתר, על ההכנסה המבוקשת ע״י חברת התעופה, וזאת כדי למנוע עליית מחירים עבור היבואנים והיצואנים המשתמשים בשירותי הקו. 

המכרז יהיה פתוח להגשת הצעות עד תאריך 5.12.23 והוא מיועד לחברות תעופה ישראליות וזרות בעלות יכולת להטיס מטענים לישראל וממנה.

אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה: ״ההיצע התעופתי הפועל כיום, מספק מענה למרבית צרכי התעשייה, זאת למרות ביטולי טיסות של חברות זרות מאז פרוץ המלחמה. יחד עם זאת, החלטנו שיהיה נכון להתכונן למצבים ותרחישים שונים ולפרסם את המכרז להשקת המתווה על כל מקרה, ואני מודה למשרד האוצר, לרשות התעופה האזרחית, איגוד לשכות המסחר והתאחדות התעשיינים, שהתגייסותם המהירה סייעה להוצאתו לפועל של מתווה זה״. 

על פי נתוני משרד הכלכלה מדי יום בשבועות האחרונים משונעות לישראל וממנה, כ-760 טון סחורות, מהן כ-60% יבוא וכ-40% יצוא. בתוך כך ציוד רפואי, רכיבים אלקטרוניים, ציוד צבאי ויבוא תעשייתי. עד פרוץ המלחמה, כ-50% מהמטען האווירי לישראל וממנה היה משונע בטיסות נוסעים וכ-50% בטיסות מטען. מאז ה-7.10.23, נוכח ביטול טיסות נוסעים רבות לישראל וממנה, רוב השינוע האווירי (כ-75%) נעשה באמצעות מטוסי מטען והשאר (כ-25%) בטיסות נוסעים.

*-*-

הידיעה באדיבות אתר Port2Port

נמל חיפה

נמל חיפה קלט באוקטובר 39% מכלל מכולות היבוא לישראל

חברות ספנות ובעלי המטענים הביעו אמון מלא בנמל חיפה מאז תחילת המלחמה. חברת נמל חיפה קלטה באוקטובר 39% מכלל המכולות המלאות שהגיעו לישראל, בכלל זה כמעט את כל המטענים שהוסטו מהדרום. פעילות כלי הרכב שצברה תאוצה בחודשים האחרונים הגיעה ל-50% מענף הרכב באוקטובר.

רספ״ן פרסמה את דו״ח נתוני שינוע המטען בנמלים לחודש אוקטובר, ומהנתונים עולה כי נמל חיפה מוביל בכל פלחי השוק, בכלל זה מכולות, מטען כללי וכלי רכב. חברת נמל חיפה שבשליטת קבוצת אדאני – גדות נרתמה בזמן שיא כדי להיערך לגידול הדרמטי ולביקושים הגדולים של חברות הספנות ובעלי המטען. על פי נתוני משרד התחבורה, כמעט כל הפעילות שעלתה צפונה נקלטה בנמל חיפה. 
בתחום המכולות חברת נמל חיפה קלטה בחודש אוקטובר 32% מכלל המכולות ששונעו בנמלי ישראל,  ו-39% מהמכולות המלאות (בניכוי שינוע של מכולות ריקות). 27% מהמכולות המלאות נקלטו בנמל אשדוד, 23% בנמל המפרץ ו-11% בנמל הדרום.

על פי נתוני משרד התחבורה נמל חיפה הינו היחיד שחווה עלייה של בנתח השוק באוקטובר (של כ-50%), אל מול ירידה של שאר הנמלים, כולל נמל המפרץ הנמצא בחיפה.

בתחום כלי הרכב, נמל חיפה זוכה לעלייה משמעותית בנתח השוק מזה מספר חודשים, ובחודש אוקטובר הגיע ל-50% מכלל כלי הרכב שהגיעו לישראל. 44% יובאו דרך נמל אילת ו- 6% דרך נמל אשדוד. לשם השוואה, בשנת 2022, טרם ההפרטה, עמד נתח השוק של נמל חיפה בתחום כלי הרכב על 12% בלבד. אניות הגלנוע שהגיעו לחיפה עם כלי רכב מיובאים כללו מותגים שמיוצרים באירופה, וכן מכוניות חשמליות תוצרת סין שהגיעו באוניות ייעודיות מהמזרח הרחוק דרך תעלת סואץ, פעילות שתוכננה עוד טרם המלחמה, ונמשכה כמתוכנן למרות המצב הביטחוני.

אודי שרון, מנכ״ל נמל חיפה: ״נתוני רספ״ן מבטאים את האמון שלקוחות נמל חיפה נותנים בנו. הם יודעים שברגע האמת אנחנו נמצא עבורם פתרונות, גם בזמן שיא, תוך הפעלת כל היצירתיות והיכולות של עובדי הנמל המקצוענים. עלייה של עשרות אחוזים בפעילות בזמן כה קצר תוך מתן שירות מצוין שלא נפגע למרות העלייה בנפח הפעילות, הם תוצאה של המחויבות של בעלי נמל חיפה, קבוצת אדאני ההודית וגדות הישראלית, ושל צוות העובדים בנמל חיפה. זה ה-DNA של נמל חיפה, היום יותר מתמיד״. 

______

הידיעה באדיבות אתר Port2Port

נמל אשדוד

12 דפיברילטורים חדישים ומצילי חיים הוצבו בנמל אשדוד

נמל אשדוד

כחלק מראיית נמל אשדוד בחשיבות השמירה על בריאות המבקרים והעובדים, רכש צוות החירום של הנמל 12 דפיברילטורים חדישים מצילי חיים. דפיברילטורים אלו מצטרפים ל-9 הדפיברילטורים שכבר קיימים בנמל, סה"כ 21 דפיברילטורים אשר יוכלו לתת מענה בשעת חרום בכל נקודה ונקודה בשטח נמל.

מחקר שנעשה בשנה האחרונה ב'אסותא אשדוד' העלה כי טיפול בדפיברילטור במטופל שעבר דום לבבי מעלה את סיכויו לחזור לחיים נורמטיביים פי 4 בהשוואה למטופל שפונה לביה"ח ללא טיפול בדפיברילטור, אשר סיכוייו לחזרה לחיים במקרה זה הינם אפסיים. זאת ועוד, היעילות עולה ככל שהשוק החשמלי ניתן עוד בטרם הגעת כוחות ההצלה.

הדפיברילטורים, הינם החדישים והמתקדמים ביותר בתחום ומיועדים לשימוש כל אדם ללא רקע ברפואת חירום. חברי צוות החירום בנמל אשדוד מוכשרים כחובשי רפואת חירום וכן עברו הדרכה מקצועית לגבי השימוש בדפיברילטור. בנוסף תופץ מפת דפיברילטורים מעודכנת בתוספת סרטון קצר אשר יסביר לכל עובד על שימוש יעיל ונכון במכשיר ובהלך חודש יוני יעביר צוות החירום הדרכות בנושא החייאה ושימוש דפיברילטור.

לדברי אלי בר יוסף, מנכ"ל נמל אשדוד בפועל: "אנו נותנים לבטיחות ובריאות העובדים וכן המבקרים בנמל אשדוד חשיבות עליונה, על כן החלטנו לרכוש דפיברילטורים נוספים מתוך הבנה שפריסה רבה יותר של המכשירים ברחבי הנמל תאפשר לנו, במקרה חירום, להציל חיים לאנשים הלוקים בליבם."

 

קרדיט צילום מני בן הרוש

רכבת ישראל משקמת את המסילות באזור שדרות

בימים האחרונים החלו עשרות עובדי חטיבת התשתיות של רכבת ישראל יחדיו עם כוח אבטחה וליווי מהרכבת, לפעול לשיקום מסילות באיזור שדרות לכיוון נתיבות אופקים ובאר שבע, אשר נפגעו כתוצאה מנפילות ורסיסים במהלך השבועות האחרונים.

העבודה מתבצעת לאחר שהתקבל אישור כוחות הצבא לעבודה על קטעי המסילה המדוברים, בעזרת כלים הנדסיים כבדים, לצד צוותי מסילאים, אנשי תקשורת ואיתות, לוגיסטיקה ומשגיחי בטיחות, אשר עובדים בהתאם להנחיות פיקוד העורף, ועם מיגון נדרש.

זהו קטע אחד מתוך מספר קטעי מסילה, אשר משוקמים בצורה הדרגתית ובתיאום העבודות עם גורמי פיקוד בעורף, ששיקומם יאפשר את חידוש התנועה באופן מלא לאורך כל יישובי הדרום והנגב המערבי.

מנכ"ל רכבת ישראל משה (שיקו) זנה ציין כי: "שיקום המסילות וחידוש התנועה באזור הנגב המערבי הינה מטרה עליונה של הרכבת בעת הזו, על מנת לסייע בשיקום היישובים וחזרה לשגרה, ככל הניתן.

אני מביע הערכה רבה לעובדינו הפזורים במוקדים השונים, ובדגש על אזור הדרום, ותורמים להמשך התפקוד הרציף של הרכבת, לעיתים תחת אש."

קרדיט תמונות: רכבת ישראל

רכבת ישראל - חיבור לנמלים החדשים

משרד התחבורה ורכבת ישראל החלו בהנחת המסילות לחיבור נמלי הים החדשים

לצד המאמצים הרבים להמשך הרציפות התפקודית של רכבת ישראל לטובת צרכי הביטחון ושמירה על חוסנו של העורף, ממשיכה רכבת ישראל לפתח ולקדם פרויקטים אסטרטגיים רבי חשיבות.

גם בימים אלה מבוצעים פרויקטים אלה ונרשמים בהם הישגים משמעותיים. כך למשל החלה לאחרונה רכבת ישראל בהנחת המסילות החדשות שיהוו חיבורים רכבתיים אסטרטגיים לשני נמלי הים החדשים של ישראל, באשדוד ובחיפה, לצד פיתוח, הרחבה והכפלה של קווי המסילות הראשיים באזור פלשת, אשקלון, אשדוד, רחובות ולוד.

שיקו זנה, מנכ"ל רכבת ישראל: _"מסילות אלה תאפשרנה עם סיום ביצועם גמישות תפעולית רבה, הן בהיבטי שינוע סחורות מנמלי הים החדשים, בדגש על תקופות מלחמה לצד משברים אחרים, לצד זאת יאפשרו מסילות אלה שיפור השירות לתושבי הדרום והשפלה, והגדלה של מספר הרכבות, הנוסעים וקווי הרכבת באזור, שיתרמו בעתיד הקרוב למאמצים הלאומיים לשיקום אזור הדרום, חיזוק כלכלי ותחבורתי, ושיפור מרקם החיים של תושבי הדרום._"

בשל המצב הביטחוני והקשיים המתעוררים כתוצאה ממנו, רכבת ישראל פועלת רבות לסייע לשותפיה העסקיים בדגש על קבלני הביצוע של הפרויקטים השונים.

מנהלי הרכבת נמצאים בקשר הדוק עם הקבלנים והספקים השונים, ומסייעים להם בהיבטים רבים כגון הקדמת תשלומים מנת להקל עליהם ועל הספקים השונים הדרושים לפרויקטים. בין ההקלות, מקדימה הרכבת תשלומי חשבונות ומקדמות כספיות ככל הנדרש ומתאפשר. בנוסף, מאפשרת הרכבת לקבלנים השונים משך התארגנות גמיש וארוך יותר בפרויקטים המתבצעים באזור הדרום. אומדני לוחות זמני הפרויקטים השונים כפופים לאילוצים ושינויים העלולים להתעורר כתוצאה מהמצב הבטחוני והשלכותיו השונות.

מיזם מסילת נמל הדרום המבוצע על ידי רכבת ישראל

רכבת ישראל - מיזם נמל הדרום

כולל עבודות נרחבות להקמת חיבור מסילתי לנמל הדרום, חיבור שיאפשר שינוע סחורות באמצעות רכבות משא הישר מהנמל.

המיזם כולל הקמת מסילה באורך של 2.2 ק"מ מתחת לפני השטח, שני חדרי סלולר לטובת מערכת הקשר הרכבתית GSMR, מעבר הולכי רגל ואופניים מעל תוואי המסילה, ופיתוח נופי סביב המסילה והתשתיות השונות. הקמת מסילה זו תאפשר שינוע רכבתי מהדרום שיסייע בפתיחת צוואר הבקבוק הלוגיסטי שמייצרת הובלה באמצעות משאיות, וכן תתרום ישירות להורדת יוקר המחיה של סחורות, שכן השינוע הרכבתי משתלם הרבה יותר מאשר שינוע באמצעים תחבורתיים אחרים. הפרויקט שאומדנו 246 מיליון שקלים צפוי להסתיים במהלך שנת 2024.

רכבת ישראל - נמל המפרץ

מיזם מסילת נמל המפרץ

המבוצע על ידי חברת נמלי ישראל במסגרתו רכבת ישראל מבצעת את תשתיות המסילה העליונות לצד מערכות איתות ותקשורת, כולל מסילה נוספת שתאפשר שינוע רכבתי ישירות מהנמל ותתרום לשיפור מערך שינוע הסחורות הלאומי. העבודות על המסילה, שנמצאות כרגע בשלבי ביצוע מתקדמים, כוללות 5.5 ק"מ מסילה שיצאו מגשר פז כחלק ממסילת החוף, עד לשער הכניסה לנמל המפרץ, כולל תחנה תפעולית, וכן עבודות על מערכות איתות ותקשורת הנדרשות לצורך החיבור המסילתי.
המיזם מתבצע בשלושה שלבים שונים. השלב הראשון כולל הקמת גשר מעל נחל סעדיה להנחה של 450 מטר מסילה, הקמת שלושה מפלגים, וכן מעבר תת קרקעי שנבנה מתחת לכביש 22. שלב זה, שכולל גם התקנת מערכות תקשורת, הושלם ונמצא בתהליך של מסירה לרכבת ישראל על ידי הקבלן. השלב השני כולל הקמת גשר רכבת מעל נחל קישון ובימים אלו מתבצעות עבודות להקמת המבנה העליון של המסילה, בעוד הקמת המבנה התחתון של המסילה הושלם. השלב השלישי כולל הקמת מבנה שליטה ובקרה שהושלם כולל עבודות פיתוח, ונמצא גם הוא בשלבי מסירה ראשוניים לרכבת ישראל.
אומדנו של הפרויקט הינו כ-100 מיליון שקלים והוא צפוי להסתיים בתחילת שנת 2025.

הכפלת מסילת רחובות-פלשת

הינו פרויקט נוסף שמקדמת רכבת ישראל במטרה לשפר משמעותית את השירות הרכבתי לאזור הדרום והשפלה. הפרויקט נמצא בימים אלו בהליכי ביצוע מתקדמים וכולל הכפלת המסילות באזור אשקלון, אשדוד, רחובות ולוד לצד השלמת התקנת מערכות החשמול עליהן, במטרה לאפשר הפעלת רכבות חשמליות, חדישות וירוקות לסביבה.

עם סיום הפרויקט שאומדנו כ-470 מיליון שקלים וצפוי להסתיים בחילת שנת 2025, תגדל תדירות הרכבות החשמליות המופעלות מאזור הדרום והשפלה, ותשודרג החיבוריות הרכבתית אל אזור המרכז והצפון, לצד חיבורים מסילתיים לפרויקטים המבוצעים כיום ברחבי הארץ כגון המסילה המזרחית, מסילת 431 ועוד.

קרדיט תמונות: רכבת ישראל
לפרטים נוספים: דוברות רכבת ישראל